Informatie voor restauranthoudersRestaurant aanmelden

Eigenaar van een restaurant en vind je het belangrijk dat je pand voor iedereen toegankelijk is? Stuur ons dan een mail, we komen graag vrijblijvend langs om de toegankelijkheid te beoordelen en je te voorzien in adviezen en tips. 

Waarde van toegankelijkheid

Iedereen moet kunnen genieten van een gezellig avondje uit met vrienden en familie. Of je nu in een rolstoel zit, slecht ter been bent, blind of slechthorend bent.

Zo'n 1,3 miljoen* Nederlanders (12+) hebben een mobiliteitsbeperking (denk hierbij aan rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator). Deze 1,3 personen én bijbehorende familie en vrienden kiezen niet snel voor een restaurant die niet of slecht toegankelijk is.

Een toegankelijk pand zorgt dus voor een hogere omzet!

Daarnaast hoeft het toegankelijker maken van een pand niet veel te kosten. Een paar kleine aanpassingen kunnen al een hoop doen.

*volksgezondheid en zorg (rijksoverheid)

VN-verdrag 

Sinds 2016 is het VN-verdrag voor mensen met een beperking van kracht geworden in Nederland. Doel van dit verdrag is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking. In hetzelfde jaar is de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte uitgebreid met het aanbod van goederen en diensten. Dit betekent dat ondernemers verplicht zijn aanpassingen te doen voor mensen met een beperking.


Toegankelijkheidssticker

Is het restaurant voldoende toegankelijk? Dan ontvang je als restauranthouder de toegankelijkheidssticker. Zo weet elke bezoeker dat je een toegankelijk pand hebt.

Contact

Wil je meer informatie over toegankelijkheid, onze werkwijze of wil je graag dat we in jouw pand kijken naar de toegankelijkheid? Mail dan naar:

info@toegankelijkuiteten.nl