De Groene Lantaarn

Zuidwolde
Vrijdag 29 maart 2019

Met 5 dames een avond uit. We kozen ervoor om te dineren met niet één, maar met twee sterren! En wat een heerlijke avond was het.

Restaurant de Groene Lantaarn ligt in Zuidwolde (Drenthe). Aan een landweggetje staat tussen de bomen een prachtige oude Saksische boerderij. Hierin is het restaurant gevestigd. Van binnen is het restaurant modern en chic ingericht, waarbij de oude elementen zijn bewaard. Zeer sfeervol.

We begonnen met een heerlijke cocktail met o.a. prosecco en basilicum. Een bijzondere combinatie, maar zo lekker!

Nadat we verschillende heerlijke amuses gekregen hadden, kozen we voor het 7-gangenmenu. Één persoon koos voor een menu met vlees en vis. De andere vier dames kozen voor het vegetarische menu. Allerlei groenten, elk weer anders bereidt. Zo smaakvol en bijzonder. Vegetarisch dineren hoeft niet saai te zijn! Met groenten, kruiden en specerijen kun je echt zoveel! Ook het vlees/vis menu was erg goed, variërend van o.a. kreeft, kabeljauw en kwartel. Als dessert kregen we yuzu en roze peper
met tropische vruchten en ijs van lavas. Om je vingers bij af te likken!

De bediening is zeer vriendelijk en goed op elkaar ingespeeld.

Toegankelijkheid
Restaurant de Groene Lantaarn is matig (rolstoel)toegankelijk.

Via een grindpad bereik je het pad richting het restaurant. Het grind is best los, waardoor je er met de elektrische rolstoel moeilijk door komt. Door flink en snel door te rijden kom je er uiteindelijk doorheen. Een duwrolstoel zal eveneens moeizaam door het grind gaan. Het tweede pad is verhard met klinkers. Wanneer je dit pad afrijd kom je bij het pand aan. De entree is ruim en nagenoeg drempelloos. De duwdeur is breed genoeg voor een elektrische rolstoel.

Via een ruime hal bereik je het restaurant. Het restaurant is ruim ingericht. Er zijn geschikte tafels voor rolstoelgebruikers (ronde tafels). De poten staan voldoende uit elkaar, zodat je er met een rolstoel tussen kunt rijden.

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig, zodat het betalen voor een rolstoelgebruiker makkelijker wordt.

Parkeren kan bij het restaurant zelf. Op zo’n 40 meter afstand van de entree. De parkeerplaats bestaat uit grind. Sommige stukken, zoals hierboven beschreven zijn moeilijk begaanbaar met een (elektrische)rolstoel.

Verhuizing
De Groene Lantaarn sluit eind april haar deuren in Zuidwolde en opent eind mei haar deuren in Staphorst. Het restaurant zal één op één overgaan, echter de toegankelijkheid zal ongetwijfeld veranderen. Wij hopen uiteraard ten goede. Wij komen zeker langs in Staphorst, om onze recensie te vernieuwen. En dat is geen straf!

Adres
De Groene Lantaarn
Hoogeveenseweg 17
7921 PC Zuidwolde
0528372938

Nieuw adres
De Groene Lantaarn
Gemeenteweg 364
Staphorst
 
 
Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden