Diner-Café De Heeren Hofsteenge 

Assen
Vrijdag 1 februari 2019

Een aantal keer per jaar spreken we af met een vriendin om weer eens ouderwets gezellig bij te kletsen. De ene keer spreken we af in de buurt van haar woonplaats Emmen en de andere keer komt ze onze kant op, Assen. We gaan dan samen dineren, lunchen of high-teaën. Dit keer aten we een hapje bij Diner-Café De Heeren Hofsteenge in Assen, gevestigd in een oud karakteristiek pand in hartje centrum. Eenmaal binnen hangt er een fijne sfeer, een mix van industrieel en modern. Eveneens hebben ze een aparte hoek ingericht met lekkere luie stoelen waar je lekker kunt borrelen. Aan de wand hangen verschillende (gesigneerde) LP’s en foto’s van verschillende bluesmuzikanten. Immers in de buurt van Assen wordt jaarlijks het fantastische Holland International Blues Festival in Grolloo georganiseerd door o.a Johan Derksen.

Wij kozen voor een drie-gangenmenu. Vooraf kozen we voor een gezamenlijk broodplankje. Warme broodjes met verschillende smeersels. Dat de broodjes warm waren is echt een pluspunt, heerlijk hoor.

Het hoofdgerecht bestond uit zoete spareribs uit de oven, een surf en turf (op Oosterse wijze bereide hele gamba’s en en biefstuk) en een vegetarische cannelloni met een tomaten- bechamelsaus en verschillende groenten. De hoofdgerechten waren prima, maar niet bijzonder. De spareribs waren redelijk mals en lekker van smaak. In een aantal ribbetjes bevonden zich botsplintertjes. Dit was echt minder geslaagd.

Als nagerecht kozen we voor een crème brulee van tonkabonen en een duo van arretjes cake. Machtig (de arretjes cake), maar oh zo lekker!

De bedinging is vriendelijk en attent.

Toegankelijkheid
De (rolstoel) toegankelijkheid van dit pand is matig.

De entreedeur is breed genoeg voor een elektrische rolstoel. De deur dient handmatig geopend te worden en gaat redelijk zwaar open. Er zit een minimale drempel van zo'n 1 cm.

Het pand is redelijk ruim ingericht en er zijn goede tafels aanwezig waar je met een rolstoel onder kunt rijden (poot in het midden van de tafel).

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig waardoor het betalen voor een rolstoelgebruiker makkelijker wordt.

Op 60 meter afstand, aan de brinkstraat, is een invalidenparkeerplaats aanwezig.

Adres
De Heeren Hofsteenge
Gedempte Singel 1
9401 JM Assen
0592 203 136


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden