De Vlindertuin

Zuidlaren
Zaterdag 13 april 2019

Tijd om weer eens bij te kletsen met lieve vrienden. Een heerlijke avond uit. We kozen voor een culinair diner bij restaurant de Vlindertuin in Zuidlaren. Het restaurant is gevestigd in een zeer mooie oude boerderij in het gezellige dorpskern. Van binnen is het pand smaakvol ingericht. Chic gedekte tafels, mooie bloemstukken en wisselende kunst.

We begonnen met een lekker aperitief, een glas champagne. Verder besloten we te kiezen voor een 6 gangenmenu. Ik koos voor het vegetarische 6 gangen verrassingsmenu.

Uiteraard begonnen we met verschillende amuses. De ene amuse nog lekkerder dan de anders. Het menu bestond uit verschillende groentegerechten, bereidingen van pastinaak, asperge, morille, rettich en sinaasappel. Alle gerecht prachtig opgemaakt en de smaken bijzonder, verfijnd en zeer smaakvol. Het dessert was bereid met hazelnoot, mandarijn en chocolade. Om je vingers bij af te likken. Ik nam er een dessertwijn bij en kreeg een Moscatel de Setúbal van het wijnhuis Casa Ermelinda Freitas. Deze wijn was zo lekker en uitstekend passend bij het dessert!

Gastvrouw en eigenaresse Froukje is zeer vriendelijk en gastvrij. De bediening is eveneens goed op elkaar ingespeeld.

Toegankelijkheid
Restaurant de Vlindertuin is matig toegankelijk. Het restaurant is gevestigd in een oude boerderij. De entreedeurvan het pand is breed genoeg voor een (elektrische) rolstoel, maar kent wel een drempel van een paar centimeter. De drempel is overigens prima berijdbaar. Het halletje is klein en smal, je kunt direct het restaurant in rijden.

Het restaurant is zeer ruim ingericht en de tafels zijn geschikt voor rolstoelgebruikers (ronde tafel).

Het restaurant heeft geen invalidentoilet.

Er zijn geen invalidenparkeerplaatsen aanwezig nabij het restaurant. Op het grasveld rondom is overigens voldoende parkeergelegenheid. Gras als ondergrond is daarbij niet heel handig.

Adres
Restaurant de Vlindertuin
Stationsweg 41
9471 GK Zuidlaren
+31504094531


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden