Paviljoen van de Dame

 
Paterswolde
Zaterdag 8 december 2018

Voordat we naar de Zweedse Kerstmarkt gingen, besloten we te lunchen bij Paviljoen van de Dame. Het paviljoen ligt in een boomrijk gebied, direct aan het Paterswoldsemeer.

Het pand is van buiten zeer modern met veel glas. Wanneer je binnen zit heb je dus ook een prachtig uitzicht op en over het meer. Zomers is het heerlijk toeven op het terras.

Het pand van binnen is licht, modern en hip. Er hangt een hele fijne relaxte sfeer.

Als lunch koos mijn familie voor een club sandwich met kip en een broodje zalm. Ben je vegetarisch, dan is er voor de lunch weinig keus. Er is een vegetarische salade en een vegetarische risotto. Vegetarische broodjes staan niet op de kaart. Omdat ik toch zin had in een broodje, vroeg ik wat ze voor mij konden maken. De club sandwich kon ook vegetarisch gemaakt worden. Ik koos daarvoor. De vegetarisch club sandwich was op dezelfde wijze gemaakt als de club sandwich met kip. Alleen de kip en de bacon waren achterwege gelaten. Er was niks aan toegevoegd. Dit maakte het broodje erg karig. Daarbij komt dat de prijs hetzelfde bleef. De andere broodjes (de club sandwich kip en het broodje zalm waren overigens heerlijk. Naast onze broodjes namen we een lekker verse smoothie, de beauty smoothie (met o.a. spinazie, mango, munt en appel) en de Hawaiian smoothie (met o.a. mango, ananas en kokos). Heerlijk en gezond.

Naast lunchen kun je bij Paviljoen van de Dame ook heerlijk borrelen. Hierbij heb je keuze uit luxe borrelhapjes, verschillende wijnen of heerlijke champagnes. Wil je liever dineren, ook dat kan bij Paviljoen van de Dame. Naast vegetarische- en vleesgerechten, zijn er verschillende visgerechten. Zo kun je kiezen voor een gerecht met kreeft, De kreeften worden gehouden in een homarium en vervolgens vers bereid. Naast kreeft kun je ook kiezen voor sushi. Het paviljoen beschikt over een sushi chef en maakt allerlei soorten sushi’s, nigiri’s of sashimi.

Toegankelijkheid

De (rolstoel)toegankelijkheid van dit pand is zeer goed. De ingang is breed en drempelloos. De deur is automatisch.

Het pand is ruim ingericht. De tafels zijn geschikt voor rolstoelgebruikers (poot in het midden van de tafel).

Er is een ruim invalidentoilet aanwezig.

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig, waardoor het betalen voor een rolstoelgebruiker makkelijker wordt.

Paviljoen van de Dame beschikt over een eigen parkeerplaats, waarbij meerdere invalidenparkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Kortom, zeer geschikt voor rolstoelgebruikers!

Adres
Paviljoen van de Dame
Groningerweg 19a
9765 TA Paterswolde
050 – 30 92 934


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden