‘T Wapen 


Assen
Woensdag 2 januari 2019

Ons eerste etentje van 2019, immers je moet een nieuw jaar goed beginnen.

We besloten naar grand café ‘t Wapen te gaan, gelegen in het centrum van Assen aan de kop van de Vaart.

‘T Wapen is sinds het najaar 2018 geopend en gevestigd in een monumentaal en karakteristiek pand, genaamd ‘t Wapen van Drenthe. Na jaren van leegstand is het pand volledig opgeknapt.

Vanbinnen is het pand chic en stijlvol ingericht. Donkere kleuren, een mooie houten visgraat vloer in combinatie met marmer. Een hele fijne sfeer.

Het was die avond erg rustig. Maar dat kan ook aan de datum hebben gelegen. De dag na nieuwjaarsdag, iedereen zat waarschijnlijk nog vol van alle oliebollen. Maar wij niet hoor.

Als drankje namen we een white secco schlumberger. Altijd goed een glas bubbels.

We kozen vooraf voor pittig en zachtgegaarde buikspek en een bietencarpaccio. Mooi opgemaakte borden en het smaakte heerlijk. Als hoofdgerecht namen we een duo van lam en een vegan lasagne. De lam was goed en mals. De lasagne was niet zo’n succes. Lasagne staat bekend om zijn laagjes. Dit was niet terug te vinden. Het was een schaaltje gevuld met saus, groenten en vegan kaas. De smaak was overigens prima.

De bediening is vriendelijk en attent.

Toegankelijkheid
De (rolstoel)toegankelijkheid van dit pand is goed.

De entree bereik je via een kleine trap of een oprit. De entreedeur is breed, maar gaat handmatig open. Er zit een kleine drempel van ongeveer 2 cm.

Vanbinnen is het ruim ingericht. De tafels zijn geschikt voor rolstoelgebruikers (poot in het midden van de tafel).

Er is een invalidentoilet aanwezig.

Pinnen doe je aan de bar. Er is geen mobiel pinautomaat aanwezig.

Er is op ongeveer 300 meter afstand een parkeergarage aanwezig onder theater bioscoop De Nieuwe Kolk.  Hierbij zijn meerdere invalidenparkeerplaatsen aanwezig.

Adres
Grand café ‘t Wapen
Vaart Z.Z. 1
9401 GE Assen
0592 269469


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden