The Black Tie


Assen

Zaterdag 5 januari 2018

Het was koud en regenachtig weer. De kerstvakantie was bijna voorbij. Een goede reden om uiteten te gaan als afsluiting.

We kozen voor Bar Bistro The Black Tie, gelegen in het centrum van Assen. The Black Tie is medio 2018 geopend. Van binnen is het industrieel en Scandinavisch ingericht. De combinatie van ruwe bakstenen muren, een lichte houten vloer en bruin meubilair doet warm en gezellig aan. Op het plafond is een looppad van pumps aangebracht. Echt ontzettend leuk bedacht.

We kozen voor een 5 gangen verrassingsdiner, incl. wijnarrangement. Eén persoon koos voor het vegetarische verrassingsmenu.

Als voorgerecht kregen we een kleine filodeegpizza met tonijn, sesam en wasabimayonaise. De tonijn leek echter uit de vriezer te komen en er zat weinig smaak aan. Het vegetarische voorgerecht bestond uit een goed gevulde uiensoep. De uiensoep was lekker, maar te veel voor een 5 gangenmenu. Het eerste tussengerecht was een tartaar van wild. Het vegetarische tussengerecht bestond uit een tofutartaar. Het tweede tussengerecht bestond uit rode mul met een quinoa salade. Het vegetarisch tweede tussengerecht bestond eveneens uit een quinoa salade, met verschillende groenten. Quinoa kan erg droog zijn, maar dit was heel smakelijk en smeuïg. Als hoofdgerecht kregen we eend met een aardappel mousseline, marloeskes en cranberry. Het vegetarische hoofdgerecht bestond uit een kleine spinaziequiche met een aardappel mousseline, marloeskes en cranberry. Als dessert kregen we chocolade, kokos en ananas.

Op het voorgerecht na was alles erg lekker en smakelijk.

Ook de wijnen, passend bij elk gerecht, waren erg lekker. De bediening wist ook goed de wijnen te omschrijven en de herkomst ervan toe te lichten.

Als afsluiter kregen we koffie met huisgemaakte lekkernijen. Heerlijk!

De bediening is kundig en erg vriendelijk.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van dit pand is matig.

Via een duwdeur kom je in een halletje. De entree heeft een minimale drempel van ongeveer 2 cm. Het halletje is smal, maar breed genoeg voor een elektrische rolstoel. Via een tussendeur kom je in het restaurant.

Het restaurant is ruim ingericht. De tafels zijn geschikt voor rolstoelgebruikers (poot in midden van de tafel).

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig. Dit maakt het betalen voor een rolstoelgebruiker gemakkelijker.

Er zijn in theater bioscoop De Nieuwe Kolk meerdere invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Dit ligt op ongeveer 500 meter afstand van The Black Tie.
 
Adres
Weiersloop 1
9401 DZ Assen
0592 422 852


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden