Herberg onder de linden


Aduard
Zaterdag 23 februari 2019

Een avond culinair genieten is echt heel fijn. Dit doen we een paar keer per jaar, niet te vaak, het moet immers wel bijzonder blijven. Restaurant Herberg Onder de Linden ligt in het Groningse dorp Aduard en beschikt over één Michelinster.

Het restaurant is gevestigd is een oude karakteristieke boerderij. Vanbinnen geheel gemoderniseerd, waarbij oude kenmerken zijn behouden. Het pand is vanbinnen klassiek en chic ingericht. Het plafond is omhoog gebracht, waar een prachtige kroonluchter hangt.
 
We begonnen met een champagnecocktail en allerlei lekkere amuses. We konden een menu van de kaart uitzoeken of voor een verrassingsmenu kiezen. Wij kozen voor een 7-gangen verrassingsmenu. Altijd leuk om niet te weten wat je krijgt! De mooiste creaties kwamen voorbij. Van skrei met scheermessen, krab, paling, heilbot, lende tot bloedworst met truffelrisotto. Het mooie servies, de bijzondere en verfijnde smaken, maken de avond compleet. Alle smaken zijn perfect op elkaar afgestemd en de borden zijn prachtig opgemaakt. Ook het vegetarische menu was uitmuntend. Groenten zijn zo veelzijdig!

We sloten de avond af met een lekkere kop koffie. Ook daarbij werden nog heerlijke friandises geserveerd.

De bediening is zeer gastvrij en goed op elkaar ingespeeld. De eigenaresse heet je persoonlijk welkom en neemt afscheid bij het weggaan. Een zeer aardige dame.

Toegankelijkheid
Het pand is matig rolstoeltoegankelijk.
 
De eerste hal bereik je via een glazen duwdeur. De deur is voldoende breed voor een elektrische rolstoel. De entree is drempelloos. De volgende hal is te bereiken via een minimale drempel van zo’n 2 cm. Om de volgende hal te kunnen bereiken zit een flinke traptrede. Hier is mooi op ingespeeld doordat er gezorgd is voor een metalen oprijplaat. De bediening helpt je hier graag bij.

Het restaurant zelf is ruim ingericht. De tafels zijn geschikt voor rolstoelgebruikers (een poot in midden van de tafel).
 
Er is geen invalidentoilet aanwezig.
 
Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Herberg Onder de Linden beschikt over een eigen parkeergelegenheid. De parkeerplaats is ‘bestraat’ met grind. Voor een elektrische rolstoel prima te doen, maar voor een duwrolstoel best zwaar.
 
Adres
Herberg Onder de Linden
Burgemeester van Barneveldweg 3
9831 RD Aduard
050 204 1235
 
 
Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden