Il Lago

Groningen
Vrijdag 1 februari 2019

Italiaans restaurant Il Lago ligt aan het mooie Hoornsemeer in Groningen.

In de wijk Hoornse Park, aan de rand van het Hoornsemeer ligt een klein winkelcentrum. Het restaurant ligt op een wat vreemde plek, namelijk boven het winkelcentrum, op de eerste verdieping. Eenmaal boven ziet het er sfeervol uit.

Zomers hebben ze een terras. In de winter is dit terras overdekt. Zit je op het (overdekte) terras? Dan heb je een prachtig uitzicht over het meer!

Wij kozen vooraf voor een plank met heerlijke Italiaanse hapjes en  bruschetta’s.  Als hoofdgerecht namen we een Filetto Della Casa, ossenhaas in een romige paddenstoelensaus. Verder namen we een Saltimbocca alla Romana. Gebakken varkensfilet omwikkeld met rauwe ham, in een wittewijnsaus met salie. Heel erg smaakvol. Het nagerecht bestond uit een huisgemaakte tiramisu.

Een aanrader als je van goed Italiaans eten houdt! Bellissimo!

Toegankelijkheid

Restaurant Il Lago is slecht toegankelijk. Het restaurant is gelegen op de eerste verdieping, te bereiken via een trap. Er is een kleine lift aan de zijkant van het pand aanwezig. De lift is geschikt voor een duwrolstoel en/of rollator, maar te klein voor een elektrische rolstoel.

Eenmaal boven kom je al snel de eerste inpandige op- en afstapjes tegen. Er zijn inpandig geen voorzieningen aangebracht, zoals een helling. Kortom, voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk.

Mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator, kunnen wellicht met een beetje hulp de op- en afstapjes trotseren.

Er is geen invalidentoilet aanwezig. Daarnaast is er geen mobiel pinautomaat aanwezig.

Er zijn meerder parkeerplekken aanwezig rondom het winkelcentrum.

Adres
Il Lago
S.O.J. Palmelaan 305
9728 VJ Groningen
050 526 8180


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden