Voila 

Groningen
Dinsdag 22 januari 2019
 
Wil je culinair genieten in hartje Groningen? Dan is restaurant Voila zeker een aanrader. Voila serveert vooral Franse gerechten en werkt uitsluitend met een elke dag wisselend verrassingsmenu, waarbij je eveneens kunt kiezen voor een bijpassend wijnarrangement.
 
Restaurant Voila werkt zoveel mogelijk samen met lokale boeren. Daarnaast worden de wijnen bij kleinschalige buitenlandse wijnboeren ingekocht.
 
Het restaurants is gevestigd in een wat ouder, maar mooi opgeknapt pand. Het restaurant is van binnen sfeervol ingericht en kent een open keuken.
 
We begonnen de avond met een glaasje bubbels. Wij kozen voor een 5 gangen verrassingsmenu. We kregen verschillende gerechten met o.a. rode poon, gerookte zalm en een culinaire versie van de Groningse eierbal! Echt heerlijk. Daarbij namen we een passend wijnarrangement.
 
De bediening is vriendelijk en gastvrij.

Toegankelijkheid
Dit pand is helaas zeer slecht (rolstoel)toegankelijk.

De entree is smal en heeft een drempel van zo'n 6 cm. Het restaurant bezit over een oprijplaat, maar ligt niet standaard op de drempel. Het pand is niet begaanbaar voor een elektrische rolstoel, vanwege de smalle toegang. Een duwrolstoel zou (wellicht met een beetje hulp) de drempel kunnen trotseren.

Het pand is redelijk ruim ingericht en er zijn goede tafels aanwezig waar je met een rolstoel onder kunt rijden (poot in het midden van de tafel).

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig waardoor het betalen voor een rolstoelgebruiker makkelijker wordt.

Binnen een straal van ongeveer 500 meter is een parkeergarage (Boterdiep) aanwezig. Deze parkeergarage biedt meerdere invalidenparkeerplaatsen.

Adres
Voila
W.A. Scholtenstraat 39, 
9711 XB Groningen
050 280 1108
 

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden