Tout à Fait

 Maastricht
Zaterdag 8 december 2018

Een weekendje naar Maastricht is altijd goed en zeker rond de kerstperiode. De stad is mooi versierd en er hangt een super gezellige sfeer. Zelfs in de winter zitten de terrasjes vol, waar mensen genieten van een drankje met een plaid over hun benen ondertussen kijkend wat er zo al voorbij loopt.

Na een dag van winkelen en terrasjes zitten, was het tijd om te gaan dineren. Vlakbij het Onze-Lieve-Vrouweplein ligt Tout à Fait. Een goed restaurant met één Michelin ster, dus we hadden al ver van tevoren gereserveerd.

Het restaurant is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand. Van binnen is het heel modern ingericht. De sfeer is fijn, chic en romantisch.

We begonnen (uiteraard) met een goed glas champagne, Moët & Chandon om wel te verstaan. We kozen voor het 8 gangen chef’s menu.  Van King Crab tot zee-egel. Oh, wat hebben we lekker gegeten! Het was bijzonder, ware kunstwerken op je bord. En dan de smaken… een echte aanrader!

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van dit pand is voor rolstoelgebruikers zeer slecht. Het is een oud statig pand, dit betekent hoge stoepen en veel trappen. Inpandig is het ‘split level’. Allemaal trapjes en halve verdiepingen. Het pand heeft geen lift.

Voor mensen die slecht ter been zijn, maar niet rolstoelgebonden zijn, is het ook een uitdaging. Maar wellicht met een stevige helpende arm, zijn de verschillende trappen te trotseren.

De toiletten zijn via twee trappen naar beneden bereikbaar, er is geen invalidetoilet aanwezig.

In Q-park O.L. Vrouweparking aan de Maasboulevard zijn invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Dit is op ongeveer 15 minuten lopen van het restaurant.

De toegankelijkheid van dit pand is helaas slecht. Het restaurant krijgt dan ook geen toegankelijkheidssticker. We willen er wel bij vermelden dat dit pand moeilijk aan te passen is voor rolstoelgebruikers. Sommige oude panden zijn zoals ze zijn. Dat heeft ook zijn charme.

Adres
Tout à Fait
Sint Bernardusstraat 16-18
6211 HL Maastricht
043 – 3500405


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden