Woodies


Zwolle
Vrijdag 4 december 2019

Na een gezellige maar koude winkeldag in Zwolle, wilden we ergens borrelen. We hadden het koud en zochten een leuk café of brasserie.

Zwolle is een hanzestad. De charme van Zwolle is dan ook dat het vol staat met oude karakteristieke panden. Dit heeft als rolstoelgebruiker ook gelijk zijn nadelen. Veel trapjes en stoepen en weinig voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

Het was moeilijk om een geschikt cafe of brasserie te vinden die toegankelijk is. We hebben best lang gezocht. Uiteindelijk kwamen we Woodies tegen. Een pand zonder hoge stoep! We gingen naar binnen. Best krap ingericht en het zat aardig vol. Gelukkig was er nog een plek voorin de zaak vrij. Voorin stond een tafel voor 4 personen, daarnaast, los ervan, stond een tafel voor 2 personen. Hier gingen we zitten. De andere tafel naast ons was gereserveerd. Het duurde niet lang voordat er iemand bij ons kwam. Ze gaf aan dat we hier niet konden zitten omdat er gereserveerd was. We gaven aan dat de tafel naast ons inderdaad gereserveerd is, maar de tafel waar wij zitten niet. De ober gaf aan dat we ons tafeltje dan zeker los hadden getrokken van de gereserveerde tafel. Nee, natuurlijk niet! Daarnaast konden we ook maar beter gaan omdat ik wel erg dicht bij de entree zat en dit niet handig is. Of er nog een alternatief tafeltje was: nee het zijn allemaal afstapjes en stoepjes.

Wat het met mij doet als rolstoelgebruiker? Je voelt je heel klein worden en voelt je niet gewenst. Tegelijkertijd wordt ik inwendig erg boos. Ik heb dit in een jaar tijd nu 3 keer meegemaakt. Ik kan je vertellen: het is echt niet fijn!

Kortom: omdat we zijn weggestuurd, geen inhoudelijke recensie van Woodies in Zwolle. Maar als rolstoelgebruiker voel je je hier in ieder geval niet gewenst!

Adres
Woodies Zwolle
Melkmarkt 34 
8011 MD Zwolle
038-4582213


Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden